Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΙΛΙΟΥ ΝΙΚΟΣ ΖΕΝΕΤΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ


Στο Ρiccolo Μondo των Βρυξελλών γιόρτασαν προχθές ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Γ. Ζαννιάς μια μεγάλη εθνική επιτυχία. Για πρώτη φορά εδώ και 10 μήνες ολοκληρώθηκε συνεδρίαση του Εurogroup χωρίς να ασχοληθεί κανένας με την Ελλάδα! Αυτή τη φορά την παράσταση έκλεψε η Σλοβακία με τις εντυπωσιακές επιδόσεις της στην αντιγραφή του ελληνικού μοντέλου. Ελπίζω η κυβέρνηση του ΠαΣοΚ να προσφέρει στους Σλοβάκους πολύτιμες συμβουλές για τη συνέχεια...
Στο εστιατόριο βρίσκονταν ήδη οι ευρωβουλευτές του ΠαΣοΚ κκ. Σ. Δανέλλης, Γ. Σταυρακάκης, Κ. Αρσένης και οι κυρίες Αννυ Ποδηματά και Μαριλένα Κοππά . Συνέτρωγαν με τον κ. Ι. Ραγκούση, ο οποίος βρισκόταν σε ταξίδι εργασίας στην πραγματική πρωτεύουσα της χώρας μας.
***
Και ενώ ο κ. Ραγκούσης βρισκόταν στην πραγματική πρωτεύουσα της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ σκάρωνε επίθεση εναντίον του και εναντίον του κ. Α. Λοβέρδου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κκ. Β. Μουλόπουλος, Μ. Κριτσωτάκης, Π. Λαφαζάνης και η κυρία Ευαγγελία Αμανατίδου-Πασχαλίδουψέγουν τους δύο υπουργούς με κοινοβουλευτική τους ερώτηση επειδή τα υπουργεία τους έχουν εγκρίνει ενίσχυση του... ΣΕΒ με 1.995.000 ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση».
Υποτίθεται ότι τα δύο εκατομμυριάκια θα αξιοποιηθούν για να μπορέσει ο ΣΕΒ (ως «κοινωνικός εταίρος»...) να αξιολογήσει την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει το Δημόσιο προς τις επιχειρήσεις. Οι βουλευτές θεωρούν ότι πρόκειται για πεταμένα λεφτά, αφού η ποιότητα των υπηρεσιών ενός Δημοσίου που εγκρίνει κονδύλια για τον ΣΕΒ δεν μπορεί να είναι εξαιρετική.
«Πεταμένα λεφτά» όμως προσφέρονται από κεκτημένη ταχύτητα (για ανάλογες άχρηστες δουλειές) σε ισχυρότερους θεσμούς κοινωνικής εξουσίας, όπως είναι η ΓΣΕΕ. Και στο πλαίσιο της ίσης μεταχείρισης και της κοινωνικής δικαιοσύνης δεν θα μπορούσαν να αδικηθούν οι αποσυνάγωγοι της ελληνικής οικονομίας, δηλαδή οι βιομήχανοι.
***
Μπάτλερ αφρικανικής καταγωγής έχει προσλάβει η Εθνική Τράπεζα για τα γεύματα που παραθέτει η διοίκηση στους επιφανείς. Η εύστοχη επιλογή ασφαλώς ταιριάζει με τον πολυφυλετικό χαρακτήρα της σημερινής Ελλάδας και ιδίως του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, όπου βρίσκεται το κτίριο της διοίκησης.
Τραπεζικοί κύκλοι πάντως εκτιμούσαν χθες ότι η πρόσληψη του μπάτλερ ίσως εντάσσεται στη στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκη . Και εξηγούσαν ότι οι άραβες επενδυτές μπορεί να επενδύσουν ευκολότερα στην Εθνική αν στα γεύματα εργασίας αισθάνονται σαν στο σπίτι τους...
***
Εσπασε τον κουμπαρά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους ο κ. Φ. Πετσάλνικος (στο σκίτσο). Πρόκειται για το γνωστό Ταμείο που είχε ιδρύσει με πολλές φανφάρες ο Πρόεδρος της Βουλής καλώντας επιφανείς, αλλά και απλούς πολίτες να συνεισφέρουν για να πληρωθεί το χρέος των 300 δισ. ευρώ.
Το Ταμείο ετέθη υπό την αιγίδα του κ. Κ. Παπούλια και συγκέντρωσε τελικώς 3,5 εκατ. ευρώ. Το ποσό δεν είναι σπουδαίο. Τα 3,5 εκατ. ευρώ δεν φτάνουν ούτε για... μία ώρα, αφού η Ελλάδα (μετά τις περικοπές) δανείζεται με ρυθμό 4 εκατ. ευρώ την ώρα.
Και ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο. Με τον ρυθμό που συγκέντρωσε κεφάλαια ο κ. Πετσάλνικος (3,5 εκατ. ευρώ σε έξι μήνες) θα μπορούσε να αποπληρώσει το δημόσιο χρέος αν συνέχιζε να συλλέγει προσφορές για τα επόμενα... 50.000 χρόνια!
***
Επειτα από εκατομμύρια ώρες διαβούλευσης και συσκέψεων με τον κ. Αθ. Τσούρα, αποφασίστηκε χθες ποιοι θα είναι οι πρώτοι υποψήφιοι από το ΠαΣοΚ εν όψει των τοπικών εκλογών του Νοεμβρίου. Με την ελπίδα ότι το χρίσμα του κόμματος που υπέγραψε το μνημόνιο δεν θα αποδειχθεί «φιλί του θανάτου» για κάποιες υποψηφιότητες αναφέρω ότι οι «τυχεροί» είναι: Κ. Ασκούνης (Καλλιθέα), Θ. Ορφανός (Αλιμος), Γ. Χαραλάμπους (Ν. Ιωνία), Β. Γιαννακόπουλος (Αγία Παρασκευή) και Ν. Ζενέτος (Ιλιον). Δεν χρειαζόταν πάντως τόση διαβούλευση για να τους «ανακαλύψουν». Οι περισσότεροι είναι ήδη δήμαρχοι εκλεγμένοι με το ΠαΣοΚ...
ΠΗΓΗ : ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου