Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Ο Κώστας Γκιουλέκας υποψήφιος για δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε επισήμως σήμερα με συνέντευξή του ο βουλευτής της Ν.Δ και πρώτος σε σταυρούς στην Α΄Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας.


Ο κ. Γκιουλέκας στην αρχική του τοποθέτηση τόνισε εμμέσως ότι δεν χρωστά σε κανέναν - πολιτικό ή επιχειρηματία - και θεώρησε την υποψηφιότητά του ως αυτόνομη, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τιμά τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται. "Η Θεσσαλονίκη είναι πάνω και πέρα από κόμματα, σφραγίδες και χρίσματα" τόνισε ο βουλευτής.

Ο πρώην υφυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι δεν αποτελεί συνέχεια της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, ενώ όπως είπε εάν προκληθεί από το ΠΑΣΟΚ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει την πολιτική πριν από την έκβαση των εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Γκιουλέκας άφησε αιχμές για «χτυπήματα κάτω από τη μέση» από αντιπάλους του, που αντί να τον αποτρέψουν τον διευκόλυναν -όπως είπε- να λάβει την απόφασή του «μια ώρα αρχίτερα» και τους προέτρεψε να επιχειρήσουν να αντιπαρατεθούν μαζί του, σε πολιτικό επίπεδο.

Τόνισε ότι μόλις ανακοινωθούν όλες οι υποψηφιότητες για το δήμο θα επιχειρήσει να συνεννοηθεί με τους συνυποψηφίους του, ώστε να διεξαχθεί ένας πολιτισμένος προεκλογικός αγώνας και να επικρατήσει πνεύμα συνεργασίας και μετεκλογικά για το καλό της πόλης.

«Εγκαταλείπω το κοινοβούλιο, αν και είναι βαριά ευθύνη να είμαι βουλευτής αυτής της πόλης και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς προτίμησης με τη ΝΔ, ακριβώς γιατί θέλω να προσφέρω σε αυτή την πόλη με όλες μου τις δυνάμεις. Το θεωρώ, ως ύψιστη υπηρεσία, ως διπλή ευθύνη» πρόσθεσε ο Κ. Γκιουλέκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου