Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2010

Καταγγέλλει η Ντ. Μπακογιάννη την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα...


Καταγγέλλει η Ντ. Μπακογιάννη την αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα κόμματα...
Σάλος μετά την αποκάλυψη του ΦΕΚ με την απόφαση από το Press-gr


Με μια σκληρή δήλωση, η Ντόρα Μπακογιάννη εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση για αύξηση της ετήσιας χρηματοδότησης (δηλαδή ακύρωση της μείωσης που είχε συμφωνηθεί) των πολιτικών κομμάτων. Κάνει λόγο για "πρόκληση" και καλεί τα κόμματα να την αρνηθούν, κατατέθοντάς την στο λογαριασμό της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας.
Το σχετικό ΦΕΚ με την απόφαση αυτή, αποκάλυψε χθες πρώτο το Press-gr (δείτε το εδώ), κάτι που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση και πολλά σχόλια...
Στη δήλωσή της αναφέρει η ανεξάρτητη βουλευτής:
-«Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες και κυρίως τα μεσαία στρώματα και...
οι συνταξιούχοι, καλούνται να κάνουν μεγάλες και επώδυνες θυσίες προκειμένου η Ελλάδα να αποφύγει τη χρεοκοπία, αποτελεί πρόκληση η απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και η συναίνεση των πολιτικών κομμάτων, για αύξηση κατά 30 % της ετήσιας χρηματοδότησης τους».
-« Πρόκειται για κίνηση φαρισαϊσμού δεδομένου ότι είχε προαναγγελθεί και διαφημιστεί ο περιορισμός της φετινής χρηματοδότησης. Αλλά και απόλυτου παραλογισμού αφού η απόφαση αυτή λαμβάνεται σε μια περίοδο κατά την οποία το πολιτικό σύστημα δοκιμάζεται από την οργή, την απαξία και την αμφισβήτηση της κοινωνίας. Δεν σκέφτεται κανείς από την κυβέρνηση και τα κόμματα που συμφωνούν τί μήνυμα θα εισπράξουν ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος, ο επιχειρηματίας;»
-«Το ελάχιστο που έχουν να κάνουν τα κόμματα, είναι άμεσα να αρνηθούν την αύξηση της χρηματοδότησης τους και να την καταθέσουν στο λογαριασμό της Βουλής για τη μείωση του δημόσιου χρέους της χώρας»


http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_2331.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου