Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Φιλ. Σαχινίδης: Θα πληρωθούν οι ασφαλισμένοι στην ΑΣΠΙΣ

Ρύθμιση που διασφαλίζει τις οικονομικές απαιτήσεις των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ κατέθεσε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.
Σύμφωνα με τη ρύθμιση αν η διαδικασία περατωθεί χωρίς να αναληφθεί από ανάδοχη ασφαλιστική εταιρεία το χαρτοφυλάκιο ζωής ,το μέρος της απαίτησης που δεν θα ικανοποιηθεί θα καλυφθεί σε ποσοστό 70% από το εγγυητικό κεφάλαιο.
Ο κ.Σαχινίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση τηρώντας στάση ευθύνης ανταποκρίνεται καλύπτοντας ως ένα βαθμό τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΣ και της Commercial Value.

Να σημειωθεί ότι στις 30 Ιουνίου ο κ. Σαχινίδης είχε "περάσει" την κάλυψη των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value -κατά τουλάχιστον 70%- στο νομοσχέδιο για την "εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας κ.ά. διατάξεις", πουείχε εισαχθεί για συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Η παρέμβαση της κυβέρνησης σημειώθηκε με αφορμή το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από το κλείσιμο της "Ασπίς Πρόνοια", τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου