Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2010

«Αριστερό σαφάρι» για τον... καταλληλότερο

«Μάχη» Τσίπρα- Κουβέλη για τις υποψηφιότητες- Συνάντηση του κ. Σγουρού με τη Δημοκρατική Αριστερά«Σαν παρτίδα σκάκι είναι οι δημοτικές εκλογές. Περιμένεις και τις κινήσεις του αντιπάλου για να “απαντήσεις” δεόντως. Ολα παίζονται ως την τελευταία στιγμή» έλεγε στέλεχος της Αριστεράς εν όψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών του Νοεμβρίου. Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για «κεντρική πολιτική μάχη» επιδιώκοντας να καταδικαστεί το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, σε αντίθεση με τη Δημοκρατική Αριστερά, που θεωρεί ότι αυτές οι εκλογές «οφείλουν να έχουν κυρίως αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και δεν αποτελούν δημοψήφισμα για το μνημόνιο και για την κυβερνητική πολιτική συνολικά».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας ιδιαίτερα για την Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει τις επαφές αναζητώντας πασοκογενή προσωπικότητα, με αντικυβερνητικό στίγμα, αλλά καθώς πρέπει να συμφωνήσουν, εκτός από τον ΣΥΝ, και οι άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να επιλεγεί προσωπικότητα του ευρύτερου αριστερού χώρου. Η «γραμμή» που δίνει ο ΣΥΝ προς τα στελέχη του στους δήμους της χώρας είναι ότι οι συνδυασμοί που θα υποστηρίξουν θα πρέπει «να έχουντουλάχιστοντη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ», όπως αναφέρεται στην πρόσφατη απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ. Αυτή η διατύπωση δείχνει προσπάθεια ενοποίησης του χώρου, αν και στην πράξη προκύπτουν αντιφάσεις, όπως εκτιμούν στελέχη από άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, «με περιπτώσεις που προκαλούν διαφωνίες, όπως η προώθηση από πλευράς ΣΥΝ σε ορισμένους δήμους της στήριξης υποψηφίωνπροερχομένων ή στηριζομένων από το ΠαΣοΚ, με εχέγγυα αυτοδιοικητικής δράσης- χαρακτηριστικά παραδείγματα στου Ρέντη- Νίκαια (κ. Γ. Ιωακειμίδης ) και στην Ελευσίνα (κ. Γ. Αμπατζόγλου ) ».

Την ίδια ώρα εντείνονται οι διεργασίες στη Δημοκρατική Αριστερά για συνεργασία της με τον χώρο των Οικολόγων Πρασίνων. Στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Αθηναίων θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο να «συναντηθεί η Αριστερά με την πολιτική οικολογία για την ήττα των γκρίζων πολιτικών των τελευταίων χρόνων». Στη Θεσσαλονίκη θέλουν να στηρίξουν προσωπικότητα με εμβέλεια απέναντι στον «υπερσυντηρητισμό, στον εθνικισμό και στην Ακροδεξιά» με τη συγκρότηση ενός «μετωπικού ψηφοδελτίου νίκης». Σε όλους τους άλλους δήμους της χώρας επιλέγουν να εκφραστεί «ευρύτερη συσπείρωση πολιτών εναλλακτικής και προοδευτικής κατεύθυνσης των Οικολόγων Πρασίνων, του ΣΥΝ και του ΠαΣοΚ». Σήμερα αναμένεται με ενδιαφέρον η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φ.Κουβέλη με τον νομάρχη Αθηνών κ. Γ. Σγουρό στα γραφεία της Βουλής. Οι φήμες θέλουν τον κ. Σγουρό, στέλεχος του ΠαΣοΚ που καλλιεργεί «υπερκομματικό αυτοδιοικητικό» προφίλ, να επιθυμεί να κατέλθει υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής. Επίσης, ύστερα από τη δίωρη συνάντηση που είχαν την περασμένη Πέμπτη στελέχη των Οικολόγων Πρασίνων με αντιπροσωπεία του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς, έχουν νέο ραντεβού αύριο ώστε να συνεχίσουν τις συνομιλίες για τη δυνατότητα συνεργασιών στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου