Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Eιρηνική επίλυση του παλαιστινιακού ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου από τον Μπ. Νετανιάχου

Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις επικαλέστηκε ως παράδειγμα προς μίμηση ο Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος στον Μπένιαμιν Νετανιάχου,για να κλείσει ο κύκλος της βίας και του αίματος στην Παλαιστίνη.
Σε κοινές δηλώσεις τους οι Γ. Παπανδρέου και Μπ. Νετανιάχου αναφέρθηκαν στις ιστορικά στενές σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ, με τον έλληνα πρωθυπουργό να επισημαίνει ότι και οι δύο πλευρές ως ιστορικοί γείτονες ενδιαφέρονται να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή.

"Γείτονες είμαστε και με την Τουρκία και προσπαθούμε να λύσουμε τα προβλήματα που έχουμε μέσα από τον διάλογο, όπως θα μπορούσατε να κάνετε κι εσείς με τους Παλαιστίνιους", είπε χαρακτηριστικά ο κ.Παπανδρέου.

Επίσης,αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την επίλυση του μεσανατολικού καθώς και την αναβάθμιση της συνεργασίας στον οικονομικό τομέα μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ.

Ο Μπένιαμιν Νετανιάχου εξέφρασε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Ισραήλ να συμβάλλει στην έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση και αναφερόμενος στο Μεσανατολικό δεσμεύτηκε γιά απευθείας διαπραγματεύσεις ώστε να υπάρξει μια ιστορική συμφωνία.

Νωρίτερα ο Γ. Παπανδρέου κατέθεσε στεφάνι στο μουσείο γιά τα θύματα του Ολοκαυτώματος, φύτεψε στο εκεί άλσος μια ελιά και έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών τη φράση : "Να μην γνωρίσει ποτέ πια η ανθρωπότητα τη βαρβαρότητα του ναζισμού".

Μετά το γεύμα με τον Μπ. Νετανιάχου ο πρωθυπουργός θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ Αβινγκτορ Λίμπερμαν και την αρχηγό της αντιπολίτευσης Τζίπι Λίβνι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου