Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Σε εξυγίανση του δικτύου της προχωρά η Ατλάντικ


Τους λόγους που την οδήγησαν να κάνει αίτηση για την υπάγωγή της στο άρθρο 99, αναλύει σε επιστολή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η Ατλάντικ. Η εταιρία θα προχωρήσει σε εξυγίανση του δικτύου, αλλά και σε εκποίηση περιουσιακών στοιχείων.
Η Ατλάντικ επισημαίνει ότι η υπαγωγή της στο άρθρο 99 «αν και δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις της, κρίνεται όμως απαραίτητη για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της εταιρείας και της ευόδωσης των προσπαθειών που καταβάλλονται για την αναδιάρθρωση των υφιστάμενων υποχρεώσεών της».


«Η διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους 3.500 εργαζόμενους και τις οικογένειές τους είναι αποφασισμένη και κινείται με κάθε δυνατό τρόπο για την επιτυχή ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης της εταιρείας και τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης. Ήδη τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη πλάνο αναδιάρθρωσης των λειτουργιών και του δικτύου με στόχο τη μείωση του κόστους και την εξοικονόμηση ρευστότητας. Στο πλαίσιο αυτό έχουν υλοποιηθεί σειρά ενεργειών όπως, η εξυγίανση του δικτύου των καταστημάτων, η οποία περιλαμβάνει το κλείσιμο, πώληση ή μεταφορά καταστημάτων και παράλληλα το άνοιγμα νέων καταστημάτων στρατηγικά τοποθετημένων» επισημαίνει η εταιρεία.


«Η διοίκηση της ΑΤΛΑΝΤΙΚ επιθυμεί να περιφρουρήσει τη βιωσιμότητα της εταιρείας, ώστε να μην πτωχεύσει, ούτε να κλείσει, ενώ διατηρεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι οι προσπάθειες αυτές θα αποδώσουν. Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προάσπιση των συμφερόντων της εταιρείας, των μετόχων και του προσωπικού της» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου