Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αποχή από το συσσίτιο στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Αποχή από το συσσίτιο πραγματοποιούν από σήμερα οι κρατούμενοι που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες περίθαλψης. Είχαν προηγηθεί οι κρατούμενοι φορείς του AIDS, που απέχουν εδώ και οκτώ ημέρες. Απεργία πείνας ξεκίνησαν το μεσημέρι περισσότεροι από 200 κρατούμενοι των φυλακών Τρικάλων.
Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου η "Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων", οι φυλακισμένοί φορείς του ιού νοσηλεύονται μαζί με ασθενείς που πάσχουν από άλλες παθήσεις, χωρίς να τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, με αποτέλεσμα τέσσερις να κολλήσουν φυματίωση. Σύμφωνα με μέλη της πρωτοβουλίας, σε πολλούς φορείς του AIDS η θεραπεία γίνεται με διακοπές λόγω έλλειψης φαρμάκων.

Παράλληλα, αναφέρθηκαν στον υψηλό αριθμό αυτοκτονιών και θανάτων από ναρκωτικά και έθεσαν θέμα κλιματισμού των κελιών ασθενών και του νοσοκομείου, τονίζοντας ότι πολλοί λαμβάνουν ψυχοτρόπα φάρμακα, τα οποία επηρεάζουν την ικανότητα του ανθρώπινου σώματος να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του.

Τα μέλη της πρωτοβουλίας ζήτησαν την αντίδραση των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών, ώστε οι συνάδελφοί τους που υπηρετούν στα νοσοκομεία των φυλακών να υπάγονται στο ΕΣΥ και όχι στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου