Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΝΔ: ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ (ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ) ΗΤΤΑ

«Δημαρχάρα προχώρα!»: Η φράση αυτή που, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, έχει ακουστεί εκατοντάδες φορές το τελευταίο διάστημα από το στόμα του γραμματέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Βασίλη Μιχαλολιάκου, έφτασε, πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες της αυτοδιοίκησης gr, και στη Ρηγίλλης.

Κι αυτό γιατί τώρα που επιχειρείται το ξεκαθάρισμα των υποψηφιοτήτων φτάνουν κατά εκατοντάδες τα μηνύματα δυσαρέσκειας απ’ όλη την Ελλάδα στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ από υποψήφιους που, σύμφωνα με τα λεγόμενα τους, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος τους είπε «ναι» αλλά φαίνεται ότι οι υποψηφιότητές τους δεν προχωρούν. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς, λένε, ότι τώρα ανακάλυψαν ότι το ίδιο «ναι» έχει πει ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και στους υπόλοιπους συνυποψηφίους τους με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί κατάσταση χάους σε πολλές περιοχές της χώρας που, βεβαίως, ευνοεί τα κάθε είδους "αντάρτικα".


Έντονη δυσαρέσκεια

Το γεγονός έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια σε συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, όπως ο μέχρι πρότινος διευθυντής του κόμματος και νυν γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης και Προγραμματισμού της Νέας Δημοκρατίας Μενέλαος Δασκαλάκης, ο νέος γραμματέας Ανδρέας Λυκουρέντζος αλλά και ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος έχει στην ευθύνη του τον τομέα Αυτοδιοίκησης, που βλέπουν ότι οι μέχρι τώρα χειρισμοί Μιχαλολιάκου οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια το κόμμα σε βέβαιη ήττα.

«Το πρόβλημα δεν είναι ότι λέει ‘ναι’ αλλά ότι το λέει σε όλους τους υποψηφίους!», είναι φράση που ακούστηκε σε πρόσφατη σύσκεψη μεταξύ στελεχών στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης, όπου επιρρίφθηκαν ευθύνες στον κ. Μιχαλολιάκο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Για το λόγο αυτό ήδη έχει αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στο ξεκαθάρισμα των υποψηφιοτήτων ο νέος γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Λυκουρέντζος, ενώ αναμένεται να συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία και ο νέος διευθυντής της ΝΔ Θανάσης Σκορδάς.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος προς το παρόν τηρεί στάση αναμονής και κρατά μόνο την «υψηλή εποπτεία», ωστόσο δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο.
Εκτός «κάδρου» επιχειρεί να μείνει προς το παρόν και ο τομεάρχης Αυτοδιοίκησης Χρήστος Ζώης, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει κρατηθεί σε απόσταση από τη διαδικασία που ακολουθεί ο γραμματέας Αυτοδιοίκησης.

Σε "νιρβάνα" ο Μιχαλολιάκος

Ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος δεν δείχνει να ανησυχεί για το είδος και την ένταση των αντιδράσεων, θεωρώντας, προφανώς, ότι η σχέση του με τον πρόεδρο της ΝΔ δεν είναι δυνατόν να διαταραχθεί. Πολλοί δε λένε ότι ελπίζει ότι στο τέλος η ΝΔ θα τον κατεβάσει υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά για να πάρει ρεβάνς από τον Πέτρο Μαντούβαλο, πράγμα που αποτελεί και τον διακαή του πόθο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου