Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Μισοάδειο το ποτήρι του δανεισμού για τη Ν.Δ.

Ενστάσεις εξέφρασε η Νέα Δημοκρατία σχετικά με την ικανοποίηση του υπουργείου οικονομικών για την υπερκάλυψη των τελευταίων εκδόσεων εντόκων γραμματίων του Δημοσίου.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης οικονομίας του κόμματος, Χρ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι η κυβέρνηση αποσιωπά ότι τα επιτόκια ήταν υψηλότερα από εκείνα των γραμματίων που εκδόθηκαν πριν την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης (4,55% και 3,65% τον Απρίλιο για τα γραμμάτια 26 και 13 εβδομάδων έναντι 4,65% και 4,05% για εκείνα που εκδόθηκαν τώρα). Επίσης σημείωσε ότι υπερκαλύφθηκαν κατά 3,64 και 3,85 φορές, όταν τον Απρίλιο οι εκδόσεις είχαν υπερκαλυφθεί κατά 7,67 και 4,61φορές.

"Από τα παραπάνω, καθώς και από την ακύρωση της έκδοσης εντόκων γραμματίων ετήσιας διάρκειας λόγω υψηλού κόστους, αλλά και από τη διατήρηση των spreads σε υψηλά επίπεδα (το 10ετές διαμορφώνεται στις 800 μονάδες βάσης) συνάγεται ότι, παρά την προσφυγή στο Μηχανισμό Στήριξης, το κόστος δανεισμού παραμένει εξαιρετικά υψηλό, υψηλότερο απ’ ό,τι πριν την προσφυγή σε αυτόν", συμπέρανε, ισχυριζόμενος ότι οι αγορές δυσπιστούν απέναντι στο "μίγμα" οικονομικής πολιτικής, που υλοποιεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου