Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

«Καίει» μηδέν βενζίνη και 20 θερμίδες ανά χιλιόμετρο !


Aποτελεί ένα, από τα πιο ευχάριστα και οικολογικά μέσα μετακίνησης, εντός και εντός πόλης...Επιπλέον κάνει καλό στην υγεία, αφού είναι ένα από τα πιο ιατρικώς ενδεδειγμένα εργαλεία,σωματικής άσκησης.Είναι η πλέον ευχάριστη και διαδεδομένη μέθοδος μετακίνησης στο εξωτερικό και καιρός είναι να την ασπαστούν και οι ΄Ελληνες !

Η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό έχουν αυξηθεί οι πωλήσεις ποδηλάτων , γεγονός που αποδεικνύει ότι και οι ΄Ελληνες στρέφονται σε πιό οικολογικές μεθόδους μετακίνησης ! Προτού φτάσουμε στο κατάστημα, καλό είναι να έχουμε ρίξει μια ματιά- μέσω του Διαδικτύου, για παράδειγμα- στους διαθέσιμους τύπους ποδηλάτων και στις χρήσεις για τις οποίες προορίζονται.

΄Ετσι θα αποκτήσουμε περίπου μια ιδέα για το τι υπάρχει και θα αποφασίσουμε με βάση το τι χρειαζόμαστε.Οι περισσότεροι επίδοξοι ποδηλάτες βεβαία συνήθως απαιτούν ένα... «που να τα κάνει όλα». Και σε αυτή την περίπτωση, θα πρέπει να ξέρει κανείς ποιο «απ΄ όλα» θα είναι περισσότερο από τα υπόλοιπα.

Ενα ποδήλατο για την πόλη δεν απαγορεύεται να πάει σε χωμάτινο δρόμο για μια βόλτα το Σαββατοκύριακο και αντίστοιχα ένα ποδήλατο βουνού μπορεί να μας μετακινήσει μέσα στην πόλη,σε κάποιες περιπτώσεις.

Η επιλογή μας θα εξαρτηθεί από τη συχνότερη δραστηριότητα που έχουμε με το ποδήλατο.

Από τη στιγμή που θα ξεκαθαριστούν τα παραπάνω, η ποικιλία είναι σχεδόν ανεξάντλητη. Στην κατηγορία των ποδηλάτων ομαλού δρόμου μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα σε δίτροχα αποκλειστικά για την πόλη, για μεγάλες αποστάσεις, για γυμναστική κ.λπ. Αντίστοιχα στην κατηγορία... βουνού οι επιλογές εκτείνονται από τα ποδήλατα για μερικές απλές βόλτες στο χωριό ως εκείνα που καλύπτουν αγωνιστικές απαιτήσεις και «ακροβατικά» στα πιο δύσβατα μονοπάτια.

Το σωστό μέγεθος ποδηλάτου είναι σημαντικό και επιλέγεται ανάλογα με το ύψος του ποδηλάτη, κυρίως ανάλογα με το μήκος των χεριών και των ποδιών. Κράνος- φώτα- κλειδαριά είναι το τρίπτυχο της ασφάλειας για ένα μέσο ποδήλατο. Για πιο extreme ποδηλασίες, καλό θα είναι να προμηθευτεί κανείς και με πιο εξειδικευμένο εξοπλισμό ασφαλείας, όπως οι επιγονατίδες, τα ειδικά προστατευτικά για χέρια, πόδια, πλάτη, θώρακα, το κράνος τύπου μοτοσικλετιστή, τα ειδικά εσώρουχα κ.λπ.

1 σχόλιο:

  1. kalitera den tha plironoume kai benzini 1,45 exei paei gia na baleis ena litro
    tora eyrtixos sto ilion exoume kai ton podilatodro

    ΑπάντησηΔιαγραφή