Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο Β. Παπαγεωργόπουλος

Γράφει η Χρύσα Κυριακού

«Ακριβά» φαίνεται πως πούλησε τη μη κάθοδό του στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Νοέμβρη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το κοντινό περιβάλλον του κ. Παπαγεωργόπουλου, ο δήμαρχος απάντησε θετικά στην πρόταση του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για μια θέση (και μάλιστα εκλόγιμη) στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, με αντάλλαγμα να μη διεκδικήσει για μια ακόμη τετραετία το δημαρχιακό θώκο Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισε στη Voria, δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του Β. Παπαγεωργόπουλου, ο δήμαρχος δέχθηκε με «βαριά καρδιά» την πρόταση του Αντώνη Σαμαρά. «Ο Β. Παπαγεωργόπουλος, όπως μας έλεγε επανειλημμένα και ο ίδιος, επιθυμούσε μια ακόμη τετραετία στο τιμόνο του δήμου. Ωστόσο, όπως φάνηκε ο πρόεδρος του κόμματός μας είχε διαφορετική άποψη», υποστήριξε.
Ανοικτό παράθυρο επιστροφής από τον ίδιο
Μάλιστα, και ο ίδιος ο δήμαρχος με παλαιότερες δηλώσεις του είχε αφήσει ανοικτό παράθυρο επιστροφής του στην κεντρική πολιτική σκηνή, μετά την αποχώρησή του από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Οι συζητήσεις γύρω από την........ πιθανή μετάβαση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου από το δήμο στη Βουλή άνοιξαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης πριν από περίπου ένα μήνα, μετά τη λακωνική απάντηση “όχι ακόμη”, την οποία έδωσε ο ίδιος σε ερώτηση που του απηύθυνε ο πρόεδρος του οργάνου Σωτήρης Καπετανόπουλος, αν, εκτός από δήμαρχος, έχει παράλληλα εκλεγεί και βουλευτής.
Δεν θα διεκδικήσει ψήφους
Σύμφωνα μάλιστα με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, η εξέλιξη αυτή είναι και η πιο λογική καθώς, όπως υποστήριξαν, δεν υπήρχε περίπτωση ο Β. Παπαγεωργόπουλος να ξαναμπεί στο κυνήγι των ψήφων. «Ο κ. Παπαγεωργόπουλος έχει διεκδικήσει πολλές φορές την ψήφο των Θεσσαλονικέων, και ως υποψήφιος βουλευτής και ως υποψήφιος δήμαρχος. Δεν πιστεύω ότι θα θέλει να το ξανακάνει», μας είπε στέλεχος της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου