Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Στην «πεντάδα» των χωρών με τις περισσότερες παρατυπίες και απατές σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ συγκαταλέγεται η χώρα μας.

Έρευνα σε συνολικά 14 υποθέσεις στην Ελλάδα και σε 354 υποθέσεις για τους «27», διενεργούσε έως τα τέλη του 2009 η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF), σύμφωνα με... την ετήσια έκθεσή της για τα πεπραγμένα της προηγούμενης χρονιάς, που δόθηκε την Τετάρτη στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για το 2009 της κοινοτικής υπηρεσίας καταπολέμησης της απάτης οι περιπτώσεις πιθανής παρατυπίας ή απάτης ήταν στην Ελλάδα 14, ενώ η ίδια η υπηρεσία έλαβε πληροφορίες από τις Ελληνικές αρχές για 34 συνολικά υποθέσεις.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση της OLAF, έως τα τέλη του 2009 οι «ανοιχτές» υποθέσεις, για τις οποίες η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία διενεργούσε έρευνα ήταν 68 στη Βουλγαρία, 48 στο Βέλγιο, 36 στην Ιταλία και από 22 στην Ιταλία και τη Γαλλία.

Στην έκθεσή της, η OLAF δεν δημοσιοποιεί το περιεχόμενο των υποθέσεων, που διερευνά για κάθε κράτος - μέλος, αλλά από τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τετάρτη προκύπτει ότι το 2009 «έτρεχε» ήδη έρευνα για δέκα υποθέσεις στην Ελλάδα, όταν προέκυψαν και άρχισαν να εξετάζονται και τέσσερις νέες. Οι δύο υποθέσεις αφορούσαν τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, μία τις γεωργικές δαπάνες και μία ακόμη τις άμεσες δαπάνες.

Πηγή:2810.gr

1 σχόλιο: