Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Πώς παρουσιάζουν στο εξωτερικό την πρόταση εξαγοράς...


"Ενα βήμα προς την κατεύθυνση της ενοποίησης του τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα" χαρακτηρίζουν τα διεθνή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης την είδηση της προσφοράς εξαγοράς μεριδίων στο Τ.Τ. και την ATEbank από την Τράπεζας Πειραιώς.
Επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, το Reuters μεταδίδει από τη διαδικτυακή του τοποθεσία ότι «η πρόταση θα εξεταστεί σοβαρά από την ελληνική κυβέρνηση».
Το Bloomberg Businessweek αναφέρεται και αυτό στην προσφορά Σάλλα, με στόχο την απόκτηση «σημαντικών» μεριδίων σε...
δύο τράπεζες βρίσκονται υπό τον έλεγχο του ελληνικού δημοσίου. «Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί πιθανώς την αρχή ενός κύκλου ενοποιήσεων στον κλάδο», σημειώνει χαρακτηριστικά. και υποστηρίζει ότι η κίνηση εναρμονίζεται με την πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, προς τις τράπεζες να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες όσο η χώρα διανύει την πρώτη της ύφεση μετά το 1993, εν μέσω των μέτρων λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα με στόχο τη δημοσιονομική προσαρμογή.
Ο Ντάρα Κιν, αναλυτής στη Nomura Holdings Inc. του Λονδίνου, σχολιάζει στο Bloomberg Businessweek ότι «δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών στην Ελλάδα, οι τράπεζες θα στραφούν στην ενοποίηση προκειμένου να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους» . «Η ερχόμενη διετία θα είναι δύσκολη και με τις συνέργειες θα ενισχύσουν τη θέση τους», συμπληρώνει.
Ο Βασίλιος Βλασταράκης, αναλυτής της Beta Securities Ltd σχολιάζει στο Bloomberg ότι «είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δώσει τη συγκατάθεσή της» και ότι η τράπεζα που θα προκύψει «θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι θα είναι μια πιο ισχυρή τράπεζα».


http://press-gr.blogspot.com/2010/07/blog-post_1985.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου